Wireless repeater

Het nut van de wireless repeater

Wireless repeaterWanneer het bereik of de connectiviteit van een draadloze internetverbinding niet naar wens is, is het mogelijk om een apparaat aan te schaffen dat hier iets aan doet. Zo´n apparaat heet een wifi range extender, of wireless repeater.

Een wireless repeater is een apparaat dat, wanneer het in de buurt van een modem of router staat, het draadloos internetsignaal opvangt en deze opnieuw uitzendt. Op deze manier vergroot de wireless repeater het bereik van het internetsignaal, en kan er vanaf een grotere afstand verbinding gemaakt worden met de wifi-verbinding.

Een wireless repeater kan gebruikt worden wanneer –in huis of op kantoor—de afstand tussen computer en modem of router te groot is. Ook is een wireless repeater nuttig wanneer de verbinding last heeft van interferentie: ruis veroorzaakt door bijvoorbeeld een magnetron, metalen apparatuur of een dikke muur.

Onze lezer H. Vleminckx stuurde ons een case die hij wist op te lossen met een extender. Hij had voor zijn slimme robotmaaier nood aan een connectie, maar die reikte zover niet. Een repeater in het stopcontact het dichtst bij zijn tuin loste het issue meteen op. Hij koos voor een speciaal SSID zodat alleen de robotmaaier dit netwerk zou gebruiken, en de apparaten binnenshuis gewoon rechtstreeks op de router konden. Simpel en effectief!

Onze favoriete wifi repeaters


simpele wifi repeater

De repeater is dus ook handig op een plek waar veel computers tegelijk gebruikt moeten worden

Belangrijk is dat een wireless repeater de verbinding niet versnelt, maar slechts het bereik van de verbinding vergroot. De internetverbinding kan vaak zelfs wat trager worden wanneer er een repeater wordt gebruikt.

Een repeater is dus het nuttigst wanneer het internetbereik vergroot moet worden voor simpele taken zoals emailen en nieuws lezen.