Wireless bridge

Toepasing

Wireless bridgeEen wireless bridge wordt gebruikt om een bekabeld netwerk component te verbinden met een draadloos netwerk. Andere namen zijn: ethernet bridge of wifi bridge.

Een wireless bridge wordt het meest ingezet om: een point to point verbindingen te maken of om bekabelde netwerkapparaten met een draadloos netwerk te verbinden. In gevallen waar het inzetten van een extra accesspoint geen optie is, kun je een wireless bridge opzetten.

Voorbeeld: het apparaat bevindt zich in een ruimte achterin je tuin.

Point to point verbinding

Een point to point verbinding is een draadloze verbinding tussen twee locaties. Op elke locatie staat een wifi access voor het ontvangen en uitzenden van het wifi signaal. Voor afstanden tot 1 km gebruikt men een interne antenne, voor verdere overbruggingen een externe interne

Draadloos netwerk

Wanneer aangesloten computer of telefoon netwerken via elektromagnetische straling (radiosignalen of licht) communiceren , spreken we van een draadloos netwerk. De wireless bridge configureer je via de computer.

Voor het instellen van een Wireless Bridge moet u zorgen dat beide op hetzelfde radiokanaal zijn ingesteld en allebei het WDS (Wireless Distribution System) ondersteunen.

Een wireless bridge koopt u online of in uw computerwinkel.