Wifi versterker

Op zoek naar een wifi versterker

Wifi versterkerAls u op zoek bent naar een manier om de signaalsterkte van uw wifi-verbinding te vergroten, kunt u ervoor kiezen een wifi versterker aan te schaffen. Een wifi versterker is een apparaat dat het bereik van een wifi-verbinding kan vergroten.

Er zijn verschillende soorten wifi versterkers. Zo is er de range extender. De range extender is een wifi versterker die het draadloze signaal opvangt en versterkt. De range extender vergroot dus het bereik, maar kan ook de snelheid van de verbinding vertragen.

Als u de verbinding op snelheid wilt houden maar toch het bereik van uw verbinding wilt vergroten (als u bijvoorbeeld wilt gamen) kunt u ook kiezen voor een homeplug. Een homeplug werkt via het stopcontact, en vergroot het bereik terwijl de verbindingssnelheid gelijk blijft.

De homeplug is meestal iets duurder dan de range extender

De prijs hangt ook weer af van het model en het merk wifi versterker dat u koopt. Wat voor u de beste wifi versterker is hangt af van wat u wilt: wilt u gamen of video-streamingdiensten gebruiken of heeft u het grotere bereik slechts nodig om te e-mailen?

Zodra u weet wat u wilt, kunt u zich gaan oriënteren op de wifi-versterker die voor u het beste is.