Wifi range extender

Internetbereik in huis vergroten? Schaf een wifi range extender aan

Wifi range extenderWanneer u naar een apparaat op zoek bent om het bereik van uw internetverbinding in huis te vergroten dan kunt u ervoor kiezen om een wifi range extender aan te schaffen. Een range extender is een apparaat dat u in de buurt van uw router of modem plaatst, het signaal van uw internetverbinding opvangt en deze opnieuw uitzendt. Zo vergroot de range extender het bereik (‘range’) van uw verbinding. Omdat ik een echte VPN router gebruik die zelf weinig range heeft was dit voor mij een makkelijke en goede oplossing.

Een wifi range extender wordt ook wel wifi repeater genoemd, omdat deze als het ware uw verbinding herhaalt. Belangrijk is dat een wifi range extender de internetverbinding niet versterkt, maar alleen de mogelijke afstand tussen laptop en draadloze verbinding vergroot.

Een wifi range extender zal eerder voor langzamer internet zorgen

Het extra bereik dat u met de extender genereert zal dus minder geschikt zijn voor gamen of video-streaming diensten. Een extender is bruikbaarder wanneer u bijvoorbeeld alleen simpele taken uitvoert als emailen en social media-pagina’s checken.

Er zijn verschillende merken en modellen wifi range extenders. Om het beste model voor u te vinden kunt u zich het beste op internet of bij de winkel laten informeren. Zo kunt u kijken welke wifi range extender het beste aan uw eisen voldoet.

Ikzelf had bijvoorbeeld een probleem met de stabiliteit van mijn draadloze deurbel. Dat was moeilijk op te lossen omdat mijn router helemaal achteraan in mijn huis staat; en dus koos ik voor een simpele Netgear wifi range extender die perfect zijn job doet, ondertussen al drie jaar!

wifi range extender